16 Eylül 2014 Salı

Çocuklar için Çalışma Masası



    Çocuklar dün okula başladı. Onların bu okul heyecanlarından tabiki de velileri de etkilendi. Okula yazdırma süreçleri, okul için gerekli eşyaları derken yorucu bir hafta geçirdiler. Ve yapılması gerekenler o haftayla bitmedi. 

   Bizim konumuz ise çocuğumuzun çalışma alanı. 

Bu konuda dikkat etmemiz gerekenler; 

-Masa çocuğunuzdan çok büyük olmamalı. Yani ders çalışırken çok uzanmak ya da eğilmek zorunda kalmamalı. Gerekirse bu sorunu ayarlanabilir sandalyeyle çözebilirsiniz. 

-Masa aşırı dikkat dağıtmamalı. Her yerinden farklı oyuncaklar çıkan masada çocuğunuzun odaklanamayabilir.

-Sandalyesi ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Uykusunu getirmeyecek kadar yumuşak, rahatsız olmayacağı kadar sert olmalıdır. 

-Zaten zamanla eksikleri ya da fazlalıkları çocuğunuzla birlikte yaşarken çözeceksinizdir. Şimdiden her şeyi kusursuz ayarlamak için kendinizi çok yormayın. Bırakın zamanla çocuğunuzla beraber yapın bunları.

Eğer çocuğumuzun bir çocuk odası takımı varsa zaten çalışma alanı da bellidir. Onun kendine ait bir masası vardır.

Şayet yoksa;

-Evdeki uygun bir masayı boyayarak, elden geçirerek çalışma masası yapabilir. Çekmece alanı içinde düzenleyicilerden faydalanabilirsiniz. 

-Ya da çocuklar için çalışma masalarından birini satın alabilirsiniz. Bunun için neredeyse tüm markaların ürünleri var. Ama yine de merak edenler için aşağıda birkaç örnek sunacağım.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder