23 Kasım 2013 Cumartesi

Perde ve Dekorasyon


   Perdeler... Dışarıdan içerisi görünmesin diye pencereye takılan kumaşlar.. Artık öyle bir yerde ki alırken insanı düşündürüyor defalarca. Onca çeşit arasından birini seçmek kimi zaman gerçekten zor. Çünkü artık önce hangi perde çeşidini alacağımıza karar vermemiz gerekiyor; jaluzi mi tül mü stor mu? ardından seçtiğimiz çeşidin hangi renginden, modelinden alacağımıza karar vermemiz gerekiyor. Sanırım perdeyi takmak artık işin en kolay tarafı...
  Tül perde alacaksak öncelikle perdenin kumaşına dikkat etmemiz gerekir. Çünkü yıkandıktan sonra çok kırışan bir kumaş bizi fazlasıyla yorar. Ayrıca evimiz için hangi renklerde seçmemiz gerektiği, tül yanında kalın perde de kullanıp kullanmayacağımız ya da kalın perdenin ne renk olacağına da karar vermek gerekir. Tül perdenin en büyük artısı bence onu kendimizin de yıkayabiliyor olmasıdır. Sadece tüller için uygun deterjan ve yumuşatıcıyı kullanmak perdemiz için yeterlidir. Bu perdelerde artık sade renklerin yanında çiçekli, asimetrik, geometrik çizgilerle süslenmiş olanlar, renk ve model seçenekleri çok olanlar da vardır.
 Stor ve jaluzi perde ise kullanım açısından onlar da kolay fakat onların temizlenme işlemi biraz daha farklı. Stor ve jaluzi perdeleri temizlik şirketlerine gönderip temizletebildiğimiz gibi evde uğraşlarla bizde temizleyebiliriz. Ama dediğim gibi tül perdeye oranla daha yorucudur. Ancak storun aldığımızdan itibaren 5-6 yıl temizlik ihtiyacı duymaması yani bu perdenin ortalama 5 yılda bir temizlenmesi yeterli olacağından süre olarak da çekilen zahmete ya da yıkama için verilen uygun fiyata da değebilir. Karar tamamen size kalmış yani.
  İhtiyacınız ve zevkiniz sonucunda istediğiniz perdeyi aklınızda bir şüphe kalmadan dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder