4 Nisan 2013 Perşembe

Deri Mobilyalar Hakkında Her Şey


    Deri mobilyalar şıklığı ve uzun yıllar dayanması ile çok tercih edilen mobilyalar arasındadır. Ancak deri mobilyanın kullanımı, temizliği ve bakımı yapılmadığı ya da yanlı yapıldığı zaman ne yazık ki mobilyamız kötü bir görünüme sahip olur ve şıklığını kaybeder. Bu nedenle deri mobilyaların temizliğine ve bakımına diğerlerine göre daha dikkat etmek gerekir.
    Öncelikle deri mobilyanın direkt güneş ışığına maruz kalmasına engel olmamız lazım. Ayrıca kalorifer ve ısıtıcılarla arasında en az 30 cm'lik bir ara olması gerekir. Çünkü deri mobilya direkt gün ışığına maruz kaldığında ya da ısıtıcıların çok yakınında olduğunda deri kurur ve çatlaklar meydana gelir. Evcil hayvanımız var ise sevimli dostlarımızı deri koltuklarımızdan uzak tutmamız gerekir. Çünkü patileriyle istemeden verdikleri zararlar koltuğumuzun çizilmesine ve yıpranmasına neden olur. Ayrıca salyaları da koltuğumuzda iz bırakabilir.

Deri mobilyaların temizlenmesi;
Deri mobilyalarımızı temizlerken kesinlikle kimyasal maddeler, mobilya cilaları kullanmamalıyız. Çünkü bunlar mobilyalarımızın deri olan kısımlarına zarar verir. Bizler temizlik için bir bezle toz alabiliriz ya da elektrik süpürgesinin yumuşak fırçalı ucundan faydalanabiliriz. Bunun dışında deri mobilyalara kolonya, ıslak mendil, aseton ya da farklı ürünler kullanmamalıyız. Mobilyanın tozunu aldıktan sonra marketlerde satılan deri mobilyalar için olan ürünlerden kullanabillir ya da evde kendi hazırlayacağımız karışımla mobilyamızın parlaklığını kaybetmesine engel olabiliriz. Bunun için bir ölçü keten tohumu yağı ile bir ölçü beyaz sirke karıştırılır.Yumuşak bir bezle bu karışımdan azar azar kullanarak deri kaplı yüzey silinir. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra yine yumuşak ve temiz bir bezle üstünden tekrar silinir. Bu karışım derinin rengini ve parlaklığını kazanmasına yardımcı olacaktır. Gerekli gördüğünüzde bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

 Deri mobilyaların tamiri;
Deri mobilyamızın rengini ve parlaklığını kazandırmak için kullanabileceğimiz karışımı yukarıda vermiştim. Ancak mobilyamızın sorunu üzerinde çiziklerin olması ise bunun içinde güderi bez ve suyla mobilyanızı silebilirsiniz. Ancak sildikten sonra hala çizikler görülüyorsa yumuşak bir bezin üstüne birkaç damla zeytinyağı damlatın ve çizikleri oval bir şekilde üstünden bu bezle silin. Çiziklerin görünümü büyük oranda azalacaktır. Daha sonra da yine temiz ve yumuşak bir bezle üstünden geçerek fazla zeytinyağını almış olursunuz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder