2 Nisan 2013 Salı

Mobilya Türleri




 Antika Mobilya: Eski dönemlerde imal edilmiş olup ana hatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayan ve belli bir ekole göre adlandırılan mobilya.

 Grup Mobilya: Benzer yapı ve görünüşteki elemanların kendi aralarında üst üste veya yan yana konulmasıyla elde edilen bir sistem mobilya

İskelet Mobilya: Oturma grubuna giren koltuk, kanepe, sandalye, kolçaklı sandalye, sallanan koltuk vb. mobilyanın masif ağaç malzemeden yapılan esas taşıyıcı kısımları.

Kaplamalı Mobilya: Yüzeyleri ağaç, plastik vb. levhalarla kaplanmış mobilya Modern Mobilya antika, taklit, stil mobilyaların dışında kalan ve genellikle düz hatlardan meydana gelen mobilya.

Stil Mobilya: Antika mobilyanın özelliklerini kısmen yansıtan ve teknolojik gelişmelerden yararlanılarak üretilen mobilya.

Taklit Mobilya: Antika mobilyanın özelliklerini aynen uygulayarak sonradan yapılan mobilya. 

Yatak Mobilya: Boyutları ve şekli insan vücudunun ölçülerine uygun olan ve rahat yatmayı sağlayan, yatma yüzeyi elastik malzemeden yapılmış mobilya

Oturma Mobilyası: Boyutları ve şekli insan vücudunun ölçülerine uygun olan ve rahat oturmayı sağlayan, oturma yüzeyi elastik veya elastik olmayan malzemeden yapılan mobilya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder