3 Nisan 2013 Çarşamba

Mobilya Seçerken Tercih Etmemiz Gereken Ağaç Çeşitleri


              

                  Ahşap mobilyalarda kullanılan ağacın cinsi, mobilyamızın kalitesinde ve kullanım süresinde büyük önem taşımaktadır. Akçaağaç, ceviz ağacı, çınar ağacı, dişbudak ağacı, gürgen ağacı, karaağaç, kayın ağacı, meşe ağaçları, porsun ağacı, sıla ağacı ve huş ağacı mobilya yapımında en sık kullanılan ağaçlardır. Bu ağaçlar ülkemizin en çok Karadeniz Bölgesi’nde yetişir. Yasal ve ormanlardan izinli olarak alınan bu ağaçlar kereste fabrikalarına gönderilir ve orada en az bir hafta işlem gördükten sonra mobilya yapımında kullanılır. Şimdi kullanılan ağaçların kalite sıralamasına bakacak olursak;
-Evinize almak istediğiniz mobilya için bakıyorsanız şayet tercihiniz gürgen ağacında yana olmalıdır. Gürgen ağacı en kaliteli ağaçtır.
-Eğer ofisinize düşünüyorsanız da bu sefer size önerimiz ceviz ağacı olacaktır. Gürgen ağacından sonra en kaliteli ağaç ceviz ağacıdır. Ceviz ağacı uzun ömürlü, dayanıklı ve kolay yıpranmayan bir yapıya sahiptir. Şayet ofis mobilyanızın ekonomik olmasını istiyorsanız da sunta lam öneririz. Sunta lam mobilyacıların en sık kullandığı ahşap çeşididir.
Bu söylediklerimiz en kaliteli ya da en çok kullanılan ağaç çeşitleridir. Bunların dışında yukarıda ismini saydığımız ağaçlar da kullanılmaktadır. Sadece ağaç seçiminde ıhlamur ağacı gibi yumuşak olan ve çabuk kırılabilecek ağaçlar tercih edilmemelidir.

 CEVİZ AĞACI




GÜRGEN AĞACI



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder