3 Nisan 2013 Çarşamba

RAHATLIK MI ŞIKLIK MI?

   
     Mobilya seçerken hepimizin takılıp kaldığı farklı ayrıntılar vardır. Kimimiz renge dikkat ederiz kimimiz ebatlarına kimimiz rahatlığına kimimiz ise şıklığına dikkat ederiz. Ama hepimizin önemle üzerinde durduğumuz bu ayrıntılar aslında mobilya seçiminin esasını oluşturur. yani her ne kadar dikkatimiz bir özelliğin daha fazla üstünde olsa da tüm bu özelliklere sahip olmayanı istemeyiz. Çünkü mobilya hem her gün alınan bir eşya değildir hem de zamanımızın büyük çoğunluğunu geçirdiğimiz eşyalardır. Yani yanlış bir seçim yapıp sonradan pişman olmak istemeyiz.
     Bir mobilyanın rahatlığı kişinin vücut yapısıyla doğrudan ilgilidir. Örneğin alacağımız bir koltuk ya da kanepenin bizim için rahat olabilmesi demek illa ki onun yumuşak yastıklarla döşenmiş olduğu anlamına gelmez. Kimisi sert eşyalarda daha rahat eder. O yüzden rahatlık söz konusu olduğunda eşyayı denemenizi öneririm.
   Şıklık söz konusu olduğunda ise bu tamamen kişisel zevklerimize kalmış bir durumdur.Bazılarımız büyük, ihtişamlı ve parlak renklerle ya da taşlarla süslenmiş eşyaları tercih ederken kimimiz ise şıklığı sadelikte buluruz.
  Şıklık mı konfor mu gibi bir soru karşısında yapmamız gereken öncelikle kendi fizyolojik yapımızı tanımamız ve kendimize sormamız; Hangi yumuşaklık derecesinde rahat ediyoruz? Ardından da kendimize en uygun sertlikte ya da yumuşaklıkta seçtiğimiz mobilyanın bizim görsel zevkimize uygunluğudur. Mesela fazla abartılı eşyalarda kendimizi rahat hissetmiyorsak ona uygun sadelikte bir mobilya seçmeliyiz. Unutmayalım evimizde de rahat edemeyeceksek daha nerede rahat edebileceğiz?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder