3 Nisan 2013 Çarşamba

Mobilya Temizliğinin Püf Noktaları



                    Mobilyalar yaşam alanımızı güzelleştiren ve hayatımızı kolaylaştıran eşyalardır. Bu nedenle bu eşyaların temizliği ve bakımı da çok önemlidir. Çünkü doğru temizlemeyle mobilyalarınızın ömrünün uzamasını sağlar, yıpranmasını ve aşınmasını önler. Böylece mobilyalarınızı ilk günkü halleri gibi uzun zaman kullanabilirsiniz. İşte mobilyalarımızın temizliğindeki bazı püf noktalar şunlardır;

       Suntalam ve MDFlam kaplama mobilyaların temizliği
Mobilya yüzeyi lam kapama ise sunta ya da mdf olması o kadar önemli değildir. Çünkü sonuçta kaplaması lamdır. Yani mobilyanız ister Suntalam ister MDFlam olsun temizlikte dikkat etmemiz gereken en önemli nokta  pvc yapıştırma kısmında ıslaklığın kalmamasıdır. Çünkü pvc kenarından giren ıslaklık kaplamanın zamanla şişmesine ve çürümesine neden olmaktadır. 
       Hıg Gloss Lam malzemeyse mobilyamız herhangi başka bir temizlik malzemesine kullanmamıza gerek kalmaz. Temiz, pürüzsüz bir bez ile su böyle mobilyalarımızı temizlememizde yeterlidir. Eğer mobilyamız normal lam ise pürüzsüz bez olmasına gerek yoktur. Çünkü normal lam yüzey genel olarak şekil itibariyle de kabarmalı olacağından pürüzsüz bez olmasına gerek yoktur. Zamanla şekillerin arasının kararması için temizlik suyumuza biraz cif dökmemiz yeterlidir. Asıl önemli nokta cifli suyla silindikten sonra mobilyanın iyice kurulanması ve nemli yer bırakılmamasıdır.

      Ahşap mobilyanın temizliği
Ahşap mobilyalar da lake ve kaplama olarak ikiye ayrılır.

      Lake mobilyanın temizliğinde ise lakenin lama göre daha hassas olmasından dolayı pamuksu ve yumuşak bir bezle temizlik yapmalıyız. Mikrofiber bez yerine daha yumuşak bir bez kullanmalıyız. Cilanın kalitesinin önemli olduğu bu mobilyalarda genelde saf su tercih edilmelidir.
     
     Ahşap mobilyanın temizliği ise lakeye göre bir konuda daha avantajlıdır. Çünkü ahşap mobilya kaplamaya göre daha dayanıklıdır. Bu nedenle temizliği yumuşak bir bez ve suyla yapılabilir. Bunun dışında ahşap temizleyici ürünlerden de faydalanabiliriz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder